بنات هيدا الملف فيه طبخات تخبل شوفوه وقولو رايكم
ان شاء الله يعجبكم قوارب البطاطس بالبيض
المقادير :-
------------
- 6 بطاطس كبيرة مسلوقة او ملفوفة في قصدير ومطبوخة في الفرن .
- 6 بيضات صغيرة .
- ¼ كوب زبدة او مارجرين وملعقتين اضافيتين .
- 3 ملاعق طعام كريمة حامضة sour cream .
- ½ كوب مشروم مقطع صغير .
- نصف كوب بصل اخضر مقطع صغير .
- م طعام ثوم مهروس .
- ممكن اضافة سجق مقطع صغير او القليل من لحم المفروم .
- 1 كوب جبن شيدر او موزاريلا .
- ملح وفلفل اسود .
الطريقة :-
- بعد غسيل البطاطس ينقر بالشوكة ويشوى في الفرن وممكن وضعة في المايكرويف لمدة 10 دقائق مع التقليب كل 3 دقائق .
- يترك ليبرد .
يقطع الثلث العلوي ويترك جانباً يزال لب البطاطا بعناية مع ترك كمية من اللب تبقي البطاطس ثابتة تقريباً 1 سم او اقل قليلاً .
- يترك البطاطس المحفورة جانباً , ويهرس اللب بالشوكة .
اخلطي اللب المهروس مع الثوم واللحم المفروم او ( السجق) والمشروم والبصل الأخضر , والكريمة الحامضة جيداً.
- اضيفي الملح والفلفل .
احشي قشرة البطاطس بالخليط السابق .
ضعي البطاطس على صينية غير مدهونة .
- اجعلي فجوة في وسط الخليط السابق الذي في وسط قشرة البطاطس ويكسر فيه البيض كل بطاطسة يوضع فيه بيضة واحدة
رشي البيضة بقليل من الملح والفلفل .
- رشي عليه القليل من جبن الشيدر او الموزاريلا .
يدخل الفرن على نار متوسطة لمدة 20 – 25 دقيقة .
ملاحظة :-
- ممكن الإستعاضة عن الكريمة الحامضة بالجبن السائل والزبادي ويمكن اضافة المايونيز والماسترد .
- يمكن الإستغناء عن اللحم في حالة اكله صباحاً .
الجمبري
المقادير
2 ملاعق زيت زيتون
كوب بصل مفروم
3 فصوص ثوم مهروس
2 ملاعق صغيرة كمون
ملعقة اوريجانو
كوب ماء
2 ملاعق خل
فلفل حار حسب الرغبة
3 ملاعق كاتشب
كيلو جمبري
ملح وفلفل اسود وبابريكا........حسب الرغبة.
الطريقة
في حلة نضع الزيت ....البصل حتى يذبل.......الثوم نشوحه شوي ....نضيف كل المواد ماعدا الجمبري والماء ...نترك الكل يتجانس مع بعض ونضيف الجمبري نتركه يتشرب التوابل ثم نضيف الماء .....نتركه على النار الى يستوي ويتشرب المرق ...
وبعد ان يستوي قدميه بالصحة مع ارز ابيض
هوت دوغ باي
مقدار عجينه ساندوتش المفاجآت---->ساندوتش المفاجآت
1 hot dog حلواني
1 كوب لحمه مفرومه معصجه عادي او بالبقدونس
بصله كبيره مقطعه مربعات
1/2 كوب زيتون اخضر مقطع
2 فلفل رومي مشوي و مقطعو عليه شويه زيت زيتون
1/2 كوب جبنه بارميزان
2 ملعقه كاتشاب
1 معلقه مسطرده
2 معلقه صويا صوص
ملح ، فلفل كسبره ناشفه
للوجه:صفار بيضه + لبن+فلفل اسود
شويه زيت علي النار اي نوع و نشوح البصل
بعد كده نحط السوسيس و نشوح
بعد كده اللحمه المعصجه و الزيتون
د كده نحط في كبايه الكاتشاب و المسطرده والصويا صوص و بقي الكوب ميه
بعد كده نحط التوابل و الخليط ده
نسييبه لمده 5 دقايق علي النار لغايه ما يبقي كده
بعد كده نحط الكزبره الناشفه و نقلب
دي العجينه بعد ما اتخمرت"انا حطه فيها شويه زعتر" نقسمها علي 2
نفرد نص العجينه في الصنيه و نحط الحشو
بعد كده نوززع الفلفل المشوي و بعد كده الجبنه
نفرد العجينه التانيه و نحطها عليها
نقفل الجوانب مع بعض بعد كد ندهن الوش بخليط الصفارو اللبن
خل فرن لمده 45 دقيقه 180درجها او لغايه ما تحمر و ده شكلها
قدميها مع سلطه خضراء